Filmer du måste se

Filmer du måste se

Det finns miljontals filmer i olika genrer och på olika språk. Film kan ses både hemma och på biografer. Film är ett intresse, ett tidsfördriv, en underhållning och så mycket mer. Idag tittas det på ofantligt många filmer och det görs nya filmer hela tiden. En film kan man således titta på när helst man vill och kan. Det är ett stort intresse för väldigt många människor och det kommer förbli en underhållning i många år framöver.

Det finns filmer som är baserade på sanna historier och dessa filmer får också fram ett budskap till allmänheten. Att se på film är därför inte bara en underhållning, utan det kan också få människor att relatera till händelser i deras liv. Att se på film är också ett sätt att umgås på. Man kan exempelvis ha filmkvällar med familj och vänner. Det är alltså ett roligt och enkelt sätt att umgås på.

Pretty Woman

En film som alla måste och borde se är klassikern Pretty Woman. Filmen är av genren romantisk komedi och lanserades år 1990. Filmen handlar om den kvinnan Vivian som träffar på den framgångsrika affärsmannen Edward. Det resulterar i en kärleksaffär som slutar lyckligt. Huvudrollerna spelas av Julia Roberts, som spelar Vivian, samt Richard Gere som spelar Edward. Båda två är kända skådespelare och har gjort många filmer genom åren. Pretty Woman är en film som är både underhållande och romantisk och är en perfekt film till de som tycker om romantiska kärleksfilmer.

Slumdog Millionaire

Slumdog Millionaire handlar om en indisk pojke, Jamal som ställer upp i den indiska versionen av Sveriges ”vem vill bli miljonär”. Det visar sig att Jamal svarar rätt på alla frågor, vilket resulterar i att han tros ha fuskat sig fram till svaren. I filmen får man se tillbakablickar i hans liv och också hur han hamnade i tävlingen. Filmen har fått mycket bra betyg och lanserades år 2008. En spännande och rörande historia som bör ses.

Hajen

Hajen eller Jaws som den heter på engelska lanserades år 1975 och är en riktig klassiker. Som filmtiteln lyder handlar filmen om hajar. Hajen har under åren fått fler uppföljare och alla handlar mer eller mindre om hajar som tar död på människor. Första Hajen – filmen nominerades fyra Oscars och blev känd världen över. Hajen är av genres skräck och thriller och är ett måste att se för de som tycker om spänning och thrillers.

The Green Mile

The Green Mile lanserades år 1999 och är en mycket rörande film. Filmen är av genre drama. Det handlar om en man som blir oskyldigt anklagad för att ha mördat två flickor. John som spelar huvudpersonen i filmen är dömd till döden. Men vaktchefen som spelas av den kända skådespelaren Tom Hanks börjar tvivla på om han är skyldig till brottet, fram till dagen då det är dags för avrättning. The Green Mile är en mycket rörande film som kan locka fram många tårar. Den har blivit Oscars-nominerad och setts miljontals gånger. Det är en film man måste se om man tycker om filmer som berör.

Back to top